Интер надигра убедително с 5:1 като гост Монца в мач от

...
Интер надигра убедително с 5:1 като гост Монца в мач от
Коментари Харесай

Интер разгроми Монца и увеличи аванса си на върха в Серия А

Интер надигра безапелационно с 5:1 като посетител Монца в мач от 20-ия кръг на Серия " А ". По два гола за " нерадзурите " означиха Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес, а едно попадение добави Маркус Тюрам. Единственият гол за домакините пък бе дело на Матео Песина от дузпа.

Мачът стартира на високо обороти. Още в 12-ата минута Интер получи правото да извърши дузпа за игра с ръка на Роберто Галярдини. Наложи се намесата на ВАР, тъй като основният арбитър в началото подмина обстановката.

Зад топката застана Хакан Чалханоглу, който не пропусна да означи за 1:0. Секунди по-късно гостите удвоиха преднината си. Федерико Димарко откри Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Аржентинецът беше изтърван от отбраната на Монца и вкара.

Половин час след началото Монца най-накрая съумя да отвърне. Матео Песина прати топката в противниковата врата, само че попадението му не беше зачетено поради засада.

След почивката Интер продължаваше да господства, а головете не спираха. В 60-ата минута Хакан Чалханоглу направи резултата типичен. Маркус Тюрам му сервира топката. За турския национал беше по-лесната задача - да се разпише за повторно.

В 68-ата минута домакините получиха 11-метров углавен удар за нарушаване на Матео Дармиан. Песина стреля от бялата точка и означи.

Вместо обаче Монца да се приближи до равенството, до края на мача Интер направи успеха си по-убедителна.

В 84-тата минута Лаутаро Мартинес повиши на 4:1 след тъкмо изпълнена дузпа, а крайният резултат оформи Маркус Тюрам в 88-ата минута.

Така Интер продължава да е едноличен водач с 51 точки, на 5 пред втория Ювентус, за който следва домакинство на Сасуоло. Монца е 11-и с 25 точки.
 Звезда на Наполи сподели
Звезда на Наполи сподели " Да " на Интер

Всичко за прехвърлянето на Желински е готово

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР